Ремонт ванної кімнати своїми руками

Хочете оновити вигляд своєї ванної кімнати, але не знаєте з чого почати? Отримайте відповідь у цій статті!


  Ремонти бувають таких типів:

1. Незапланований. Цей ремонт є невідкладним та випадковим. Такий варіант може бути, якщо у Вас, наприклад, протікали труби або Ви переїхали в іншу квартиру.
2. Запланований. Ділять його на капітальний та косметичний. Проаналізуйте, у якому вигляді ремонту є Вашим варіантом, знаючи потреби та можливості. Найпопулярніший ремонт - косметичний, адже він займає менше часу та грошей.
  Якщо Ви зібралися робити ремонт, проведіть якісну підготовку, щоб ремонт був добротний та довготривалий.
План майбутнього ремонту

  Будь-який якісний ремонт неможливий без грамотного плану, який складайте, виходячи з наступного:
1. Огляньте ванну кімнату і виділіть для себе, що потрібно змінити, доповнити або повністю замінити. Продумайте все до дрібниць.
2. Проведіть оцінку своїх сил. Зрозумійте, що Ви зможете зробити самі, а для яких видів робіт Вам потрібно найняти професіонала.
3. Дизайн. Перегляньте фото в інтернеті, виберіть як зразок або придумайте свій. Привнесіть деталі самостійно, як родзинку. У тренді сьогодні компактність та функціональність.
4. Складіть бюджет – від нього залежить хід роботи. Підрахуйте кошти, адже виходячи з них Ви плануватимете ремонт. Також не забудьте про непередбачені витрати. Виділіть 10 – 15% від усіх коштів, які Ви готові витратити.
5. Визначтеся з підходящими Вам за ціною та якостями матеріалами, які Ви купите для ремонту.Основне - це підібрати за концепцією облицювальний матеріал, наприклад кахельну плитку або пластикові панелі.

 Підготовка до роботи

1. Винесіть все із ванної кімнати. Робіть це поступово, акуратно, дотримуйтесь правила — від малого до великого. Закінчити слід виносом ванни, оскільки вона найбільша і найважча.
2. Вимкніть усі сантехнічні вузли та комунікації.
3. Демонтуйте старі труби та сливи.
4. Наступним, що Вам потрібно зробити, буде зняття старих дверей для зручності роботи та пересування.
6. Повне очищення стін. Для цього візьміть перфоратор та видаліть облицювання. Будьте уважні! Не заберіть зайве.
7. Заберіть сміття, підготуйте кімнату.
Сбив плитки в ванной комнате
Прокладання та встановлення комунікації

  Завершивши демонтаж, прокладайте всі комунікації: труби та електрику.
  Працювати з пластиковими трубами Вам буде дуже зручно, тому що їх легко буде з'єднувати паяльником. З трубами з металу буде важче, оскільки їх треба варити. Водопровідні можна тягнути паралельно до підлоги, а ось злив обов'язково потрібно робити з невеликим ухилом, щоб вода не затримувалася у разі застою.
  Якщо у Вас ванна разом з туалетом, то розташуйте піддон знизу, закріпіть бетоном або цеглою і облицюйте. Зробіть мітки в місцях, де будуть розетк та перевіряйте довжину дроту.
prokladka_komunikaciy.png

Встановлення дверей

  Вікна та двері при ремонті ставлять насамперед. Оскільки Ви тільки розпочали ремонт, важливо убезпечити двері від пошкоджень. Закрийте її поліетиленом чи чимось іншим. Не знімайте із неї захисну плівку, якщо вона у Вас є.

ustanovka_dveri_v_vannoy.jpg

Облицювальні роботи

 1. Почніть зі стелі. Обов'язково перевірте рівність стелі та стін. Якщо вони не рівні, потрібно це виправити, використовуючи штукатурку, адже вирівняти стіни клеєм буде дорожче :).
2. Потім займіться облицюванням. Підлогу ми радимо зробити наливною, це буде дешевше, ніж вирівняти нерівну. Обов'язково ґрунтуйте.
3. Кладка плитки. Роблячи підлогу, не поспішайте. Дайте розчину висохнути і не ходіть спочатку по новій плитці.
oblicovochnie_raboti.jpg

 Встановлення та під'єднання сантехніки

  При монтажі необхідно обов'язково ставити все горизонтально. Зараз це можна зробити використовуючи регулювальні болти і ніжки, що підлаштовуються.
  Встановлюючи раковину, ванну, змішувачі, перевірте правильність підключень.
  Після завершення всіх етапів, описаних вище, можна займатися встановленням дзеркал, тумб та інших аксесуарів. Не забудьте підключити електричні прилади. Все, що живить електрику встановлюйте наприкінці, щоб туди не потрапила вода, будматеріали тощо.
podsoedinenie.jpg

06.04.2023
отзывыОставить отзыв
Оцените продукт Ремонт ванної кімнати своїми руками
Войти используя
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

Повернення до списку

Раніше ви переглядали:



Тех. підтримка ASABIX
preloader